M.K.V. Technieken
Ventilatie

Ventilatie te Merelbeke, Melle en Vlaanderen

Goede ventilatie is net zo belangrijk als degelijke isolatie. Voldoende zuurstoftoevoer is belangrijk voor uw gezonheid, bevordert de werking van verbrandingstoestellen en verlaagt bovendien de kans op CO-vergiftiging. Dankzij ventilatie wordt de vervuilde lucht in huis afgevoerd. U vermijdt er ook schimmelvorming en condensatie op de muren mee.

Naast ramen en deuren regelmatig open zetten, kunt u ook kiezen voor gecontroleerde ventilatie. M.K.V. Technieken maakt gebruik van 3 ventilatiesystemen: C, C+ en D-warmterecuperatie. Het kanaalwerk is steeds in metaal, om zo de afzetting van stof te minimaliseren.

Ventilatiesysteem C

De verse lucht wordt op een natuurlijke manier aangevoerd door toevoerroosters in vensters of muren. De lucht stroomt door het hele huis langs roosters in binnenwanden of deuren. De afvoering van vervuilde lucht gebeurt mechanisch langs elektrische ventilatoren. U bespaart energie dankzij deze gecontroleerde, geluidsarme ventilatie.

Ventilatiesysteem C+

Dankzij een betere controle van de luchtcirculatie, bespaart u nog meer energie. De zelfregelende toevoerroosters regelen een optimale aanvoering van verse lucht, terwijl de permanente luchtafvoer regelbaar is volgens uw eigen behoefte (bv. In extra vochtige ruimtes of als u afwezig bent.

Ventilatiesysteem D met warmterecuperatie

Dit systeem is volledig mechanisch waarbij zowel de aan –als afvoer van lucht geregeld wordt langs ventilatoren. U heeft bijgevolg een zeer goede controle over de luchtcirculatie. De warmterecuperatie zorgt ervoor dat de afgevoerde lucht de aangezogen lucht verwarmt in de koude ruimtes. M.K.V. Technieken gebruikt warmteterugwinningelementen met een rendement van maar liefst 85 procent.